2009. április 1.

Medvehagymás, sajtos töltött padlizsán



Hozzávalók 2 főre:
1 szép, méretes padlizsán
1 csokor medvehagyma, aprítva
2 ek olívaolaj
10 dkg füstölt sajt, reszelve
egy kb 15 cm-es darab póréhagyma, aprítva

Megmosom és hosszában kettészelem a padlizsánt. Vágott felülettel lefelé helyezem egy olívaolajjal kikent sütőtálba és 150 fokos sütőben kb 20 percig elősütöm, majd kiveszem és kis peremet hagyva neki, kikanalazom a már puha húsát, mely mind felszívta a sütőtálban lévő olívaolajat.

Az aprított pórét megfuttatom kevés olívaolajon egy serpenyőben, hozzádobom az aprított medvehagymát is, majd a padlizsán kikapart belsejét. Picit sózom, nagyvonalúan borsozom. Ha már összemelegedtek, hozzákeverem a nagy lyukú sajtreszelőn lezavart füstölt sajtot. Mielőtt elkezdene olvadozni, gyorsan belekanalazom a tölteléket a padlizsánhajókba és visszatolom a sütőbe ameddig a sajt elolvad és picit megpirul.
Valami mennyei a végeredmény! Sajnos már sötétben készült, így a képpel nem pályáznék egy fotó versenyen sem…