2012. július 8.

Padlizsános, paradicsomos csirke



Kicsit fura a kinézete, de félre az előítéletekkel, érdemes elkészíteni! Édesanyám kertjében érik már a padlizsán, azt kombináltam össze egyik kedvenc grillpácommal. A végeredmény: csodás!

Hozzávalók 4 főre:
2 evőkanál olívaolaj
4 alsó és 4 felső csirkecomb
1 padlizsán
1 konzerv (400 g) hámozott paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 ek morzsolt oregano
1 ág friss, vagy 1 kiskanál szárított, őrölt rozmaring
só, frissen őrölt bors
2 evőkanál méz
1 evőkanál Worcesteshire szósz
A tálaláshoz:
2-3 evőkanál frissen reszelt parmezán (vagy pecorino sajt)
1 kis csokor friss petrezselyem, aprítva

A botmixer edényébe öntöm a hámozott paradicsomot, sózom, borsozom és hozzá reszelem a fokhagymagerezdeket. Az egészet krémesre turmixolom, majd elkeverem benne a mézet, (aprított, friss) rozmaringot és Worcesteshire szószt. Apró kockákra feldarabolom a megmosott, héjas padlizsánt és azt is belekeverem a fűszeres paradicsomszószba.
A csirkecombokat megmosom, konyhai papírtörlővel megszárítgatom és beleteszem egy olívaolajjal kikent sütőtálba. Rájuk öntöm a fűszeres paradicsomszószt, lefedem alufóliával és betolom a 200 fokos sütőbe 30-40 percre (vagy amíg a hús megpuhul), akkor leveszem a fóliát és addig sütöm, a szaftjával locsolgatva, míg szépen megpirul a combok bőre.
Ha kész, reszelek rá parmezánt és megszórom aprított petrezselyem zölddel.
Krumplipürével tálalom.