2012. október 17.

Kukorica krémleves, bacon chips


Szombatra esős időt jósoltak, de szerencsére nem esett, csudajó piac volt, vettem málnát, csicsókát, meg olyan zsenge tejes kukoricát, hogy nyersen is meg lehetett volna enni. Főtt kukoricát ettünk eleget a nyáron, a szezon utolsó darabjaiból inkább krémlevest főztem, bacon chips levesbetéttel. Hogy miért lett zöld a levesem? A petrezselyemtől (mert jó a blenderem) :-)

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg szeletelt, füstölt bacon
2 apró salotta hagyma
4 cső zsenge, tejes csemege kukorica
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld
2 dl tejszín
só és frissen őrölt bors

Az olajon ropogósra sütöm a csíkokra vágott bacont, majd kiszedem és félrerakom őket. A visszamaradt illatos zsiradékon megpárolom az aprított hagymát, hozzáadom a csövekről levágott kukoricaszemeket, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és 10-12 percig főzöm. Átköltöztetem az egészet a blenderbe (ennek hiányában botmixerrel pürésítem), hozzáreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított petrezselymet, sózom, borsozom és a tejszínnel együtt krémesre turmixszolom.
A ropogósra sütött baconnal tálalom.